spot_img
spot_img

Брчко: Возачи дугују 2 милиона марака за казне

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Да се укупна дуговања по основу неплаћених саобраћајних казни повећавају из године у годину показују и подаци полиције Брчко дистрикта, према којима возачи за казне дугују око два милиона марака.

Анализирајући стање безбједности саобраћаја на простору Брчког полиција је утврдила да постоји извјестан број возача који су вишеструки повратници у извршењу најтежих прекршаја, каже портпарол Полиције Брчко дистрикта Џевида Хукичевић.

“Увидом у регистар новчаних казни утврђено је да знатан број ових возача имају евидентиран велики број прекршаја и неплаћених казни. Тако је током 2020. године од вишеструких повратника у извршењу најтежих прекршаја из области саобраћаја привремено одузето укупно 26 возила и један мопед. Током 2021. године 25 моторних возила и један мопед, једно теретно и једно прикључно возило те један трактор. За прва три мјесеца 2022. године привремено је одузето укупно седам возила”, навела је Хукичевићева.

Минималан износ дуга за привремено одузимање возила није прописан законом већ је разлог за одузимање садржан у опасности коју проузрокује вишеструки повратник вршећи учестало истоврсне прекршаје, а један од показатеља да се ради о таквом лицу је и број изречених и неплаћених новчаних казни.

“Када говоримо о укупном дуговању укупан дуг за прекршаје из области саобраћаја износи милион, 919 хиљада и 638 марака, док је укупан број дужника за казне 2.562 лица. Када говоримо о највећем неплаћеном дуговању оно износи укупно 57 хиљада и 470 конвертибилних марака за 135 изречених казни. Када полиција Брчко дистрикта привремено одузме возило оно се депонује у депозит полиције Брчко дистрикта а потом се о томе обавјештава Основни суд подношењем захтјева за покретање поступка као и приједлогом да се изрекне заштитна мјера одузимања возила. Потом суд одлучује да ли се особи возило враћа или се трајно одузима”, каже Хукичевић.

Уколико суд одлучи да се возило трајно одузима полиција поступа у складу с одлуком о начину и поступцима располагања трајно одузетих предмета која подразумијева продају возила, навела је Хукичевић.

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img