spot_img
spot_img

Брчко: Возач на цести нашао торбицу, узео новац па зарадио оптужницу

spot_img
spot_img

Мушкарац М.П. оптужен је да је задржао пронађену торбу с новцем.

Против њега је оптужницу подигло Тужилаштво Брчко, а терете га да је 4. новембра лани пронашао торбу са око 3.500 марака коју је изгубио Р.М.

Наиме, Р.М. је на паркингу бензинске пумпе која се налази у Брезову Пољу у Брчком на гепеку шкоде оставио своју торбицу у којој су се налазила његова лична документа, мобилни телефон, те новац разних валута.

Како се наводи у оптужници, након што је сјео у возило да га мало провоза, приликом изласка возилом на магистрални пут Брчко – Бијељина торбица је пала на магистрални пут.

Затим је теретним возилом наишао оптужени, који је ишао из правца Бијељине према Брчком.

Он је угледао торбицу па је зауставио возило и узео је па наставио пут у правцу Брчког.

“Након што је отворио и прегледао торбицу те уочио њен садржај, а био је свјестан да новац који се налази у торбици не припада њему, већ лицу које је власник торбице коју је он нашао и да он нема право тај новац задржати за себе. Ипак је то учинио у намјери да на тај начин себи прибави противправну имовинску корист”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је преостали садржај заједно са торбицом бацио из возила. “Дакле, туђу покретнину коју је нашао противправно је задржао с циљем да себи прибави противправну имовинску корист, чиме је починио кривично дјело утаја – из члана 284, став 5, Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ”, наводи се у оптужници.

Иначе за поменуто дјело пријети му новчана или казна затвора до годину дана.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img