spot_img
spot_img

Brčko: Voda će “doći u toku noći ili rano ujutru

spot_img
spot_img

Brčko je jutros oko 9 sati ostalo bez vode. Do prekida je došlo usljed pucanja vodovodne cijevi u blizini Gradskog stadiona, na primarnom dijelu vodovodne mreže.

Mehanizacija i ljudstvo Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” sve vrijeme su na licu mjesta, s tim što se nakon prve predstave o stanju na terenu došlo do zaključka da je “stvar” komplikovanija nego što je to prethodno izgledalo.

Angažovana je i mehanizacija drugih kompanija.

Otisak je kontaktirao Nermina Rejzovića, direktora ovog javnog preduzeća, koji se javio sa lica mjesta i u telefonskom razgovoru kazao da će saniranje kvara potrajati…

“Zbog nasipanja otpada, betona i svega što se radilo na Stadionu, sad smo našli cijev na osam metara dubine. Biće zamijenjena u toku noći ili ujutro rano”, izjavio je on, što je odgovor i na pitanje kada će voda “doći”.

Inače, određenim premoštavanjima na cjevovodu, tokom dana je osigurano privremeno snabdijevanje vodom za najveći dio grada. Doduše, smanjenim kapacitetom, bez mogućnosti da voda dođe do viših spratova zgrada.

Otisak saznaje da je direktor Rejzović počastio radnike na terenu večerom, “o svom trošku”, što je zasigurno lijep gest.

 

 

(otisak.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img