Brčko: Vlada odobrila 14.810 evra za liječenje maloljetne osobe

Vlada Brčko distrikta odobrila je na današnjoj sjednici 14.810 evra za nastavak liječenja maloljetne osobe koja je osiguranik Fonda zdravstvenog osiguranja distrikta terapijom intenzivne robotske neurorehabilitacije.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sabrija Čandić rekao je da je Vlada današnjim usvajanjem ove tačke odobrila sredstva za liječenje maloljetne osobe koja ima problema sa kretanjem.

- Reklama -

– Riječ je maloljetnoj osobi koja je u invalidskim kolicima i, s obzirom na to da je riječ o teškom specifičnom oboljenju, učinjen je veliki humani potez, na ovaj način želimo da omogućimo da se što prije oporavi i nastavi aktivnosti u društvu – istakao je Čandić.
Vlada Brčko distrikta danas je usvojila i prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava kroz grantove neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da se u ovom programu nalaze 24 mjesne zajednice, udruženja građana i nevladine organizacije koje su zadovoljile sve potrebne kriterijume.

– To je prvi dio programa utroška sredstava i u ovom programu imamo 24 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruženja građana koji su zadovoljili sve potrebne kriterijume i koji su se našli u budžetu za 2019. godinu. Mi ćemo sada ići u operativni dio, odnosno u pripremu potpisivanja ugovora sa ovim organizacijama, a nakon toga isplatu grantovskih sredstava u ukupnom iznosu od 264.500 KM – naglasio je Blažić.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime