spot_img
spot_img

Брчко: Влада о субвенцијама за станове младима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на данашњем првом наставку 72. редовне сједнице расправљала је о Програму субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ након чега је донијела одређене закључке како би се на наредној сједници овај програм субвенционисања и усвојио.

Перо Гудељевић, шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу, казао је да ће један од критеријума бити да лица која буду хтјеле користити овај програм не смију бити старија од 40 година у моменту када су узели кредит, односно непокретност.

„Даљи приједлог је да се такве субвенције могу користити до максимално навршених 50 година живота лица које је то користило и још одређена правила која треба уредити правилником о коришћењу тог програма. Приједлог који ће бити на сједници Владе и који је данас усаглашен јесте да се субвенционира 2% поена од каматне стопе на кредит који је узет и средства која су издвојена у износу од 100.000 КМ биће довољна за то. Циљна група су, прије свега, млади брачни парови, млади људи који рјешавају своје стамбено питање и то би требало да буде једна од мјера останка људи на овим просторима”, казао је Гудељевић.

Влада је на данашњој сједници усвојила и Приједлог одлуке о критеријумима за додјелу новчаних награда за студенте генерације I циклуса студија са подручја Брчко дистрикта БиХ, Приједлог одлуке о одобравању исплате стипендија апсолвентима, Приједлог одлуке о висини накнаде за трошкове поступка утврђивања испуњености услова за оснивање организатора образовања одраслих, Приједлог закључка о давању сагласности на Приједлог одлуке о врсти и висини накнаде за рад ван радног времена и Нацрт одлуке о одобравању Програма утрошка средстава капиталних грантова у 2019. години у Одјељењу за расељена лица, избјеглице и стамбена питања.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img