spot_img
spot_img

Брчко: Влада Брчко дистрикта усвојила Одлуку о субвенцији брчанским пољопривредницима

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта је на данас одржаној 82. сједници по реду усвојила Одлуку о одобравању субвенције пољопривредницима на подручју Брчко дистрикта у износу од 400.000 КМ. Субвенција се односи на надокнаду штете која је настала на усјевима кукуруза током 2022. године.

“Из овог Одјељења казали су да пољопривредници нису у обавези долазити у Одјељење и поновно подносити захтјеве за исплату субвенције. Одјељење ће сачинит ћеписак на основу поднесених и обрађених захтјева за додјелу подстицаја за унапређење пољопривредне производње кукуруза у 2022. години. Списак ће сачињавати име и презиме, остварену површину под засијану кукурузом коју су утврдиле комисије на терену. Такођер, бит ће уписан износ за исплату, назив банке, број рачуна корисника, а спискови ће бити достављени након што буду обрађени сви захтјеви”, рекао је Миленко Нинковић, шеф ресорног Одјељења.

Из овог Одјељења су рекли да је у поднесеним захтјевима било око 5.230 хектара засијаних кукурузом. Међутим, према тренутним процјенама и приликом провјере на терену, тај број неће бити коначан, односно, бит ће вјероватно мањи. Износ који ће бити исплаћен пољопривредницима износи од 70 до 80 КМ по једном хектару.

Нинковић је рекао да пољопривредници са подручја Дистрикта исплату субвенција за надокнаду штета насталих током љета 2022. године могу очекивати до краја ове године.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img