Brčko: Vijeće mladih najavilo nove aktivnosti

Vijeće mladih Brčko distrikta, nakon manje stagnacije zbog virusa korona, nastavlja punom parom, a u planu su brojni projekti.

Potpredsjednica Vijeća mladih Tea Ružić istakla će tradionalni susreti mladih biti odgođeni najvjerovatnije za septembar, kao i da su neke aktivnosti usporene, ali je juče održan veoma bitan sastanak, tako da vijeće polako kreće aktivnije sa radom.

„Juče smo imali sastanak sa noovoimenovanim ministrom za civilne poslove Ankicom Gudeljević, gdje smo se zajedno sa svim ministrima resornih ministarstava za mlade entiteta, Sonjom Davidović iz Republike Srpske i Zorom Dujmović iz Federacije, te šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Brčkom Srđanom Blažićem, razgovarali o svim problemima sa kojima se suočavamo, a zajednički zaključak je da će se ponovo krenuti u proces uspostave Komisije za koordinaciju pitanja madih pri Vijeću ministara“, rekla je Tea Ružić.

Vijeće mladih je na tom sastanku dobilo i podršku za rješavanje svih problema mladih nastalih zbog korona virusa.

Tea Ružić je pojasnila i koje su to još aktivnosti koje Vijeće počinje odmah nakon duže pauze.

„Radimo sa Vijećem mladih Federacije BiH i Omladinskih savjetom Republike Srpske na jednom zajedničkom projektu za mlade „Fakat je Vakat“. Takođe, učestvujemo i u komisiji koja je komisija za odabir predstavnika mladih civilnog društva u Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih „Rajko“, a distrikt ima i predsjednika komisije, moju malenkost“,  istakla je Tea Ružić.

Ona je naglasila da je izuzetno ponosna i na to što je Vijeće mladih, u doba pandemije, ustupilo svoj računar jednom učeniku na korištenje, u akciji „Laptop za svakog učenika“.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime