Brčko: “Vidovdanska trka” dobila sertifikat za svjetski kvalitet

Svjetska atletska federacija je i ove godine, a osmi put zaredom, dodijelila znak kvaliteta “Vidovdanskoj trci” koja se održava u Brčkom, po čemu je ova manifestacija jedinstvena u regionu.

Tim povodom danas je u zgradi Gradske vijećnice gradonačelniku Siniši Miliću direktor “Vidovdanske trke” Borislav Đurđević uručio na čuvanje sertifikat kojim se potvrđuje da je ova sportska manifestacija dio svjetske lige.

- Reklama -

“Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da sam vjerovatno jedan od rijetkih gradonačelnika možda i u regionu koji će imati priliku da u svom kabinetu čuva sertifikat koji je znak kvaliteta Svjetske atletske federacije. Zahvaljujući tome, mi kao grad, imamo brend po kojem smo prepoznatljivi širom svijeta. Siguran sam da će se kvalitet “Vidovdanske trke” još unapređivati u smislu rezultata ali i promocije Brčko distrikta BiH i atletskog sporta”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Borislav Đurđević, direktor “Vidovdanske trke”, istakao je da je veliko priznanje koje je dobila ova manifestacija i velika obaveza za organizatore ali i ponos grada.

“Za to je zaslužan cijeli grad, gradske službe i javna preduzeća koji učestvuju u organizaciji i koji su nam uvijek na raspolaganju, te ovo priznanje ne pripada samo nama”, dodao je Đurđević.

Priznanja su, u prisustvu predstavnika atletskih saveza iz regiona, uručena i predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske te Kabinetu predsjednika Republike Srpske, koji su već 22 godine zaredom pokrovitelji manifestacije. Priznanja su dodijeljena i Policiji Brčko distrikta BiH, a naknadno će biti uručena javnim preduzećima “Putevi Brčko” i “Komunalno Brčko”.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime