Brčko: Večeras projekcija filma “Dah života”

Istinita, potresna priča o dvanaest banjalučkih beba , sažeta u dokumentarni fim “Dah života”, biće večeras prikazana u brčanskom Domu kulture, u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice. Ulaz je slobodan!

Scenario stradanja nedužnih mališana, ‘92. godine zbog nedostatka kiseonika, kaže Snježana Brezo scenarista i autor fima, ne smije biti zaboravljen. Zbog toga je odlučila da ovaj nemili događaj pretoči u svoj diplomski rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

- Reklama -

Preživjeli akter ove drame je dječak Marko Medaković. Borbu za život je uspio da dobije, ali život sa trajnim posljedicama. Sve to zbog nedostaka kiseonika u prvim trenucima života. Zbog Markovih muka, ali i dvanaest zvjezdica kojima su ugašeni životi, film nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U filmu osim Markove majke svjedoče i majke umrlih beba, medicinsko osoblje u Banjaluci, piloti, generali, kao i bivši Generalni sekretar UN Butros Butros Gali. Ova projekcija do sada je nagrađena deset puta, a na festivalu u Dablinu, “Dah života” je osvojio prvu nagradu.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime