spot_img
spot_img

Брчко: Вечерас почиње третирање комараца

spot_img
spot_img
spot_img

Упосленици Хигијенско-епидемиолошке службе Пододјељења за јавно здравство већ два мјесеца интезивно раде третирање ларви комараца на подручју Брчко дистрикта.

Упоредо са тим ради се и редовна дезинфекција због пандемије COVID-19.

Упркос томе што су све екипе и опрема Хигијенско-епидемиолошке службе јавног здравства Брчко дистрикта већ скоро два мјесеца ангажоване на третирању ларви комараца, промјенљиве временске прилике са честим пљусковима и топлим временом погодовале су развоју ових инсеката.

Са првом топлијим данима дошло је до њиховог разројавања тако да од вечерас почиње и третирање одраслих комараца.

“Три екипе са специјалним возилима од вечерас почињу третирање одраслих комараца прије свега у градским мјесним заједницма а потом ћемо по распореду кренути и у сеоска насеља”, истакла је др Мирјана Кузмановић, шефица ове службе.

Др Кузмановић је апеловала и на друге институције и службе у Брчко дистрикту да предузму активности на кошењу и уређењу запуштених површина у којима се обично налазе легла комараца.

Упоредо са овим активностима упосленици Хигијенско епидемиолошке службе су ангажовани на дезинфекцији због пандемије COVID-19.

Из ове службе је још једном апеловано на све грађане Брчко дистрикта да буду одговорни према себи и другима те да се придржавају препоручених мјера.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img