Brčko: Veče smijeha uz Željka Pervana

Redovi ispred Doma kulture i smijeh publike koji se čuje čitavo veče može značiti samo jedno – “Stend-ap BH” organizuje još jedan u nizu događaja u našem gradu. Sinoć je Brčko osvoji Željko Pervan.

Još jedna u nizu komedija u stilu stend-apa i ovaj put je do suza nasmijala Brčanke i Brčake i još jednom pokazala – Brčkom treba pozorište.

- Reklama -

Portal nula49.com iskoristio je još jednu dobro organizovanu predstavu da čuje utiske Aleksandra Pantelića, predsjednika organizacije “Stend-ap BH“.

“Brčkom hronično nedostaju dešavanja, a to se negativno odražava i na turističku ponudu. Nažalost, ponuda dešavanja svedena je na samo nekoliko događaja u toku godine. Mali je broj onih koji nešto rade kako bi se obogatila kulturna i drušvena scena u našem gradu”, kaže Pantelić.

Stend-ap BH” teži ka kreiranju kulturno umjetničkog sadržaja uz pomoć mladih i njihovih ideja. Podstičemo mlade umjetnike na inovativne medije izražavanja, pružajući im pomoć pri produkciji umjetničkih projekata. Potrebno je stvoriti prostor za ekspresiju mladih i njihovu kreativnost”, dodaje on. Ujedno, Pantelić poziva sve mlade sa idejama a bez mogućnosti za realizaciju da se jave udruženju “Stend-ap BH“.

“Ova predstava je još samo jedna u nizu onih koje smo najavili u sklopu projekta u decembru prošle godine. Projektom želimo da ohrabrimo mlade da aktivnije učestvuju u kulturnom i društvenom životu grada. Ovo je naš grad! Želimo da utičemo da mladi ostanu ovdje i da svojim angažovanjem pomogu u razvoju lokalne zajednice. Ujedno, koristim priliku da pozovem sve mlade ljude -imate ideju a niste sigurni kako je realizovati? Slobodno nam se javite! Umrežavanje, zajednički rad, šire polje djelovanja, to je ono što nam treba”, kaže Pantelić.

Što se tiče planova za budućnost, iz ove organizacije najavljuju mnogo toga.

“Udruženje ima u planu da sa ostalim kulturnim institucijama organizuje izložbe, tribine, promocije, predstave… Odlazak na koncert, izložbu ili predstavu treba da bude sastavni dio naših života, a ne neki neočekivani “izlet u grad”. Umrežavanje kulturnih radnika je neophodno”, zaključuje Pantelić.

 

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com/foto: Zerina Kurtović)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime