spot_img
spot_img

Brčko: Već naredne sedmice počinje isplata podsticaja poljoprivrednicima Distrikta za tekuću godinu

spot_img
spot_img

U Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pristiglo je oko 700 zahtjeva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini.

Na ovaj način u potpunosti je zaživjela praksa uvedena od minule godine, da se zahtjevi praktično primaju od početka januara, a ne kao ranije, u dugoj polovini godine

„Zahvaljujući Pravilniku, koji se više ne mijenja svake godine, već su stručne ekipe našeg Odjeljenja na terenu, tako da je kroz prispjele zapisnike u operativnu realizaciju pušteno 60 obrađenih zahtjeva. Očekujem da prvi novac za podsticaje proizvođačima za tekuću godinu, bude uplaćen već za nekoliko dana, odnosno početkom narednog mjeseca“, rekao je šef resornog Odjeljenja, Milenko Ninković.

Inače, sudeći prema ranijim godinama za očekivati je da bude podneseno oko 2.100 zahtjeva, za ukupno 5.500 različitih vidova proizvodnji.

„Nakon niza godina u budžet smo uspjeli pozicionirati i dodatnih 500.000 maraka za investicije, uz startnih 10 miliona maraka za klasične podsticaje. Svakako da smo planirali i kroz dva rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu osigurati još, po svemu sudeći, nedostajućih pet milona maraka kako bi svi oni koji zahtjeve podnesu, novac i dobili tokom 2023. godine“, zaključio je Milenko Ninković.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img