spot_img
spot_img

Брчко: Уз ватромет, коло и кувано вино дочекана православна Нова година

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У центру Брчког дочекана је православна Нова година, уз ватромет, народно коло и кувано вино.

Градоначелник Брчког Синиша Милић, који је био покровитељ дочека, тачно у поноћ обратио се грађанима, честитао Нову годину свима који је прослављају по јулијанском календару и пожелио им много среће, здравља и успјеха.

“Оно што грађанима Брчког, али и Републике Српске и БиХ треба у 2020. години јесте свакако много толеранције. Морамо да се окренемо поштовању туђег, да волимо своје, али и да поштујемо туђе”, поручио је Милић.

Милић је рекао новинарима да је дочек православне Нове године на отвореном постао лијепа традиција и напоменуо да је посљедњих мјесеци било оспоравања различитих прослава, те да је овакво величанствено окупљање најбољи одговор на та оспоравања.

Дочеку на отвореном уз концерт естрадне умјетнице Мирјане Алексић и “Миленијум бенда” претходила је манифестација “Ноћ српског фолклора” у Дому културе, а чији организатор је било Српско културно-умјетничко друштво “Крепшић”.

Предсједник Управног одбора овог друштва Младен Николић рекао је да сваке године организатор буде једно од шест српских културно-умјетничких друштава из Брчко дистрикта.

Руководилац Фолклорног ансамбла Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Драган Стокић рекао је да је ово шеста година заредом како се ова манифестација организује.

“Циљ је да се бар једном годишње, на једном мјесту, окупе сва српска друштва из Брчког”, рекао је Стокић.

Он је подсјетио да је најстарије српско друштво у Брчком “Просвјета”, а најмлађе “Поточари” из истоименог насеља.

Брчанска “Просвјета” до сада је била два пута домаћин манифестације “Ноћ српског фолклора”, а ове године организовала је дочек православне Нове године на отвореном.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img