Brčko: Uz trpezu ljubavi obilježen pravoslavni Božić

U Brčkom je sinoć organizovan Božićni prijem u organizaciji predstavnika srpskog naroda izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, a uz blagoslov Srpske pravoslavne Crkve arhijerejskog namjesništva u Brčkom.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić kaže da je sinoćnje okupljanje bila prilika međusobnog okupljanja i suživota, koje uvijek iznova treba njegovati.

“Ovo je prilika i da sumiramo rezultate iz prošle godine i da sve greške koje su bile ispravimo, te oprostimo jedni drugima, ali i da uz mnogo više ljubavi, mira i međusobnog povjerenja gradimo suživot u našoj lokalnoj zajednici. Siguran sam da ćemo naći snage da u 2020. godini na tom putu budemo spremni pomoći jedni drugima”, poručio je Blažić.

Vjernicima je Božić čestitao arhijerejski namjesnik brčanski protojerej-stavrofor Dragan Ćirković kazavši da je prijem upriličen uz trpezu ljubavi i uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve.

“Dokle god postoji volja za suživot mi ćemo organizovati ovakve proslave zajedno sa svojim komšijama. Iskoristio bih ovu priliku da svim pravoslavnim vjernicima poželim svekoliko dobro neba i zemlje u nadolazećim praznicima, a pogotov čestitam blagoslovenu 2020. godinu. Mir Božji i Hristos se rodi!”, poručio je Ćirković.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime