Brčko: Usvojena odluka o rekonstrukciji mosta

- Reklama -

Poslanici Skupštine Brčko distrikta usvojili su danas Odluku o povjeravanju rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja, preko Save, JP “Putevi”, kako bi se na graničnom prelazu u Brčkom ponovo uspostavio protok teretnog saobraćaja.

Na sjednici Parlamenta vodila se žustra rasprava o nizu elemenata prijedloga ove odluke, ali je preovladalo opredjeljene da je ponuđeno rješenje za ponovnu uspostavu teretnog soabraćaja na mostu prema Hrvatskoj, nakon što je on prekinut februara ove godne, ipak, najprihvatljivije.

- Reklama -

Što se tiče detalja o kojima je tokom rasprave bilo dosta polemičnih tonova, direktor JP “Putevi”, Miroslav Miškić je rekao da će se odogovori na ta pitanja obezbijediti elaboratima i stručnim ekspertizama, koje će biti sprovedne prije početka rekonstrukcije.

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić izjavio je da uvažava značaj određenih problema koji su danas izneseni, ali da ponovna uspostava graničnog prelaza u punom kapacitetu, prema Evropi, kada je Brčko distrikt u pitanju, nema alternativu.

Inicijalna sredstva za početak realizacije ovog projekta, koja predstavljaju višak prihoda nad raspohdina u ovom javnom preduzeću, iznose 1,6 miliona KM.

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime