spot_img
spot_img

Усвојена коначна ранг-листа за додјелу стипендија студентима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је, у наставку 71. редовне сједнице, Приједлог одлуке о усвајању коначне ранг-листе студената Брчко дистрикта БиХ који су остварили право на стипендију за период од 1. јануара до 30. септембра 2019. године.

Сенад Османовић, шеф Одјељења за образовање, рекао је да је Влада и ове године посебно наградила ђаке генерације, као и оне који су током средњошколског школовања имали просјек 5,00.

„Од осталих категорија издвојили смо студенте са потешкоћама у развоју. Овом одлуком смо завршили први јавни позив. У предложеном ребалансу буџета који је недавно усвојен на сједници Владе, издвојили смо додатних 200 000 конвертибилних марака за још сто стипендиста. У наредном периоду биће објављен нови јавни позив како бисмо и ову процедуру завршили и исплатили средства до Нове године. То је укупно 520 000 КМ за стипендије за ову годину”, додао је Османовић.

Усвојене су и Смјернице за израду нацрта правилника о измјенама и допунама Правилника о примјени Закона о порезу на доходак. Директор Дирекције за финансије Мато Лучић је рекао да је разлог за израду правилника ступање на снагу Закона о фискалним системима.

„Смјернице се највише односе на таксисте и на превоз. Овим смјерницама предлажемо да свако ко се бави такси-превозом до једног возила буде паушално опорезован, што представља мјесечно плаћање пореза, а за све оне који пружају услуге у области превоза, ми предлажемо да носивост буде до десет тона када су у питању камиони, а то се односи дијелом и на послове кућне радиности“, истакао је Мато Лучић, директор Дирекције за финансије.

Усвојене су и Смјернице за израду и доношење одлуке о измјени Одлуке о висини накнаде за услуге сектора за обраду финансијских извјештаја и лиценцирање Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ. Чланови Владе усвојили су Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за коришћење новчаних средстава са позиције остали грантови појединцима одобрени буџетом Брчко дистрикта БиХ за 2019. годину у Одјељењу за образовање. Ријеч је о новчаним наградама за ученике генерације у основним и средњим школама.

Влада је усвојила и Приједлог одлуке о усвајању годишњег Програма стручног усавршавања за 2019. годину као и Приједлог одлуке о именовању контакт лица за пружање помоћи у пројекту израде стратегије заштите животне средине БиХ. Влада Брчко дистрикта БиХ дала је сагласност на Извјештај о раду Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за 2018. годину.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img