spot_img
spot_img

Брчко: Усвојен Приједлог одлуке о усвајању програма самозапошљавања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ на одржаној 125. ванредној сједници усвојила је Приједлог одлуке о усвајању програма самозапошљавања на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2020. години.

Укупан износ средстава за реализацију Програма од 500.000,00 КМ обезбијеђен је Буџетом Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину. На основу закључка Владе приоритет програма самозапошљавања имају лица до 30 година старости.

Влада је усвојила и Приједлог одлуке о издвајању новчаних средстава по приговорима пристиглим на основу објављене листе корисника новчаних средстава по Закону о ублажавању негативних економских посљедица изазваних стањем природне несреће због COVID-19 у Брчко дистрикту БиХ. Одлуку чини листа корисника по приговорима пристиглим на основу објављене листе корисника у укупном износу од 59.277,41 КМ.

Влада је усвојила и Приједлог закључка о давању сагласности на извјештаје о реализацији програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2018. годину, Приједлог одлуке о усвајању програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Брчко дистрикта БиХ као и Закључак о измјени Закључка о давању сагласности на организациони план Одјељења за јавне послове.

Чланови Владе разматрали су и Информацију о проблему неисплаћивања средстава за 2020. годину за шест мјесних заједница у Брчко дистрикту БИХ и усвојила предложени закључак Одјељења за стручне и административне послове да се грантовска средства за 2020. годину реализују и за те мјесне заједнице које су због недостављеног релевантног извјештаја о утрошку гранта добијеног у 2018. години биле кажњене.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала и трећи наставак 86. редовне сједнице на којој је усвојила Приједлог закључка у вези са студијом изводљивости и економске оправданости за пројекат „Енергетски ефикасна реконструкција јавне расвјете на подручју Брчко дистрикта БиХ“ и Приједлог закључка о давању сагласности на Приједлог извјештаја о спровођењу Акционог плана БиХ за рјешавање проблема Рома у областима запошљавања, стамбеног збрињавања и здравствене заштите 2017-2020. и утрошку грант средстава за 2018. и 2019. годину.

На данашњој сједници Влада је примила к знању и Извјештај о раду Инспектората за период април – јуни 2020. године уз закључак који се односи на спречавање нелегалног номађења на подручју Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img