Brčko: Usvojen “Korona zakon”

Na današnjoj vanrednoj sjednici brčanskog Parlamenta, podršku svih zastupnika dobio je, kroz drugo čitanje, Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće usljed Kovida 19.

Zakonom se daje podrška ovdašnjoj privredi, uz obavezu očuvanje radnih mjesta zaposlenih.

“Pravo na subvencije imaju oni koji nisu otpustili više od 10 posto radnika, a u sve ovo amandmanski su uključene i izvozne firme čiji je promet, zbog korona virusa, umanjen za pedeset procenata. Amandmanski se, takođe, djelovalo i kad su u pitanju turističke agencije, dajući mogućnost da se putovanja komitenata kompenziraju u roku od godinu dana”, rekao je predsjednik Skupštinske komisije za budžet Ljubiša Lukić.

Ovim zakonom predviđene su i sankcije za one privredne subjekte koji eventualno budu dostavili netačne podatke, prilikom apliciranja za subvencije, i kreću se od 500 do 5.000 maraka.

“Ponosan sam na činjenicu da je zakon jednoglasno usvojen, što s jedne strane, govori o njegovom kvalitetu. S druge strane, govori o jedinstvenoj želji i pozicije i opozicije, u Skupštini Distrikta, da se u situaciji pandemije koronavirusa, istinski pomogne privredi i radnicima, a politikanstvo ostavi po strani”, rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta Esed Kadrić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime