Brčko: Usvojen Glavni operativni plan odbrane od poplava

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, u nastavku 30. redovne sjednice, Prijedlog odluke o usvajanju Glavnog operativnog plana odbrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Glavnim operativnim planom odbrane od poplava utvrđuje se organizacija, način i postupak vršenja odbrane od poplava i leda na području Brčko distrikta BiH na kojem su izgrađeni zaštitni vodoprivredni objekti i na području Brčko distrikta BiH na kojem ne postoje pomenuti objekti.

- Reklama -

Šef Odjeljenja Saša Tanić istakao je da je izrada operativnog plana redovna obavezna aktivnost Odjeljenja te da on suštinski nije promijenjen u odnosu na prethodnu godinu.

“Na sjednici Vlade smo usvojili zaključak kojim smo formirali komisiju u čijem su sastavu, osim šefa Odjeljenja za poljoprivredu i zamjenik gradonačelnika, direktor Direkcije za finansije te šef Odjeljenja za javnu bezbjednost. Komisija će se baviti razrađivanjem procedura kako bi bio olakšan posao u slučaju kriznih situacija i kako bismo bili spremni u slučaju neke elementarne nepogode. Razgovaraćemo i o mogućnostima da sredstva u okviru budžetskih rezervi namjenski pozicioniramo za krizne situacije kako ne bismo imali problema ako bi nas zadesila vanredna situacija”, istakao je Tanić.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na tekst Akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu.

Usvojen je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju zamjenika člana timova za implementaciju projekata „Projekat stambene obnove“, „Projekat rekonstrukcije stambenog fonda“ i „Projekat CEB II L/D 1789 (2013)“ – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja, na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o imenovanju člana Savjeta za nauku BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost za angažovanje dva izvršioca u Odjeljenju za javnu bezbjednost za obavljanje posebnih poslova te jednog izvršioca u Kabinetu gradonačelnika.

Usvojen je Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti članova i zamjenika članova Policijskog odbora kao i prijedlozi odluka o imenovanju članova i zamjenika članova Policijskog odbora te članova i zamjenika iz reda državnih službenika.

Sjednica Vlade je prekinuta kod rasprave o Nacrtu strategije za borbu protiv korupcije Brčko distrikta BiH 2018–2019. godine i akcionog plana za implementaciju strategije i biće nastavljena 9. februara 2018. godine.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime