Brčko: Usvojen Glavni operativni plan odbrane od poplava

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, u nastavku 30. redovne sjednice, Prijedlog odluke o usvajanju Glavnog operativnog plana odbrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Glavnim operativnim planom odbrane od poplava utvrđuje se organizacija, način i postupak vršenja odbrane od poplava i leda na području Brčko distrikta BiH na kojem su izgrađeni zaštitni vodoprivredni objekti i na području Brčko distrikta BiH na kojem ne postoje pomenuti objekti.

Šef Odjeljenja Saša Tanić istakao je da je izrada operativnog plana redovna obavezna aktivnost Odjeljenja te da on suštinski nije promijenjen u odnosu na prethodnu godinu.

“Na sjednici Vlade smo usvojili zaključak kojim smo formirali komisiju u čijem su sastavu, osim šefa Odjeljenja za poljoprivredu i zamjenik gradonačelnika, direktor Direkcije za finansije te šef Odjeljenja za javnu bezbjednost. Komisija će se baviti razrađivanjem procedura kako bi bio olakšan posao u slučaju kriznih situacija i kako bismo bili spremni u slučaju neke elementarne nepogode. Razgovaraćemo i o mogućnostima da sredstva u okviru budžetskih rezervi namjenski pozicioniramo za krizne situacije kako ne bismo imali problema ako bi nas zadesila vanredna situacija”, istakao je Tanić.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na tekst Akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu.

Usvojen je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju zamjenika člana timova za implementaciju projekata „Projekat stambene obnove“, „Projekat rekonstrukcije stambenog fonda“ i „Projekat CEB II L/D 1789 (2013)“ – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja, na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o imenovanju člana Savjeta za nauku BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost za angažovanje dva izvršioca u Odjeljenju za javnu bezbjednost za obavljanje posebnih poslova te jednog izvršioca u Kabinetu gradonačelnika.

Usvojen je Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti članova i zamjenika članova Policijskog odbora kao i prijedlozi odluka o imenovanju članova i zamjenika članova Policijskog odbora te članova i zamjenika iz reda državnih službenika.

Sjednica Vlade je prekinuta kod rasprave o Nacrtu strategije za borbu protiv korupcije Brčko distrikta BiH 2018–2019. godine i akcionog plana za implementaciju strategije i biće nastavljena 9. februara 2018. godine.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime