Brčko: Uskoro ukidanje vanrednog stanja i raspuštanje Kriznog štaba

Govoreći o početku rada javnog prevoza u Brčkom, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić istakao je danas da su preporuke date, te da se stalno komunicira sa Pododjeljenjem za javno zdravstvo i prevoznikom u vezi sa datumom početka rada javnog prevoza, budući da je prije toga neophodno izvršiti dezinfekciju.

„Štab za zaštitu i spasavanje danas je analizirao i prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o stanju prirodne nesreće na prostoru Brčko distrikta BiH. Krenuli smo u razmatranje svih procedura vezanih za ukidanje ovoga stanja što podrazumijeva i preuzimanje određenih naredbi koje će biti na snazi u momentu donošenja te odluke. Njih bi Vlada trebalo da potvrdi jer bi Štab trebalo da bude raspušten. Sve ove procedure ćemo morati da poredamo i vrlo intenzivno da radimo narednih dana kako bismo donijeli jednu takvu odluku”, rekao je Milić

„Donošenje te odluke biće uslovljeno nastavkom ove povoljne epidemiološke situacije koju trenutno imamo, mada je primijećeno da dolazi do javljanja novih slučajeva zaraze virusom korona u zemlji, tako da je evidentno da virus nije nestao sa širih prostora. Gledamo i na to šta rade u entitetima budući da se prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije stanje na jednom području prati u odnosu na cijelu državu”, zaključio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime