spot_img
spot_img

Брчко: Ускоро регистрација фирме на једном мјесту

spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за европске интеграције и међународну сарадњу Владе Брчко дистрикта у овој ће години фокус својих активности усмјерити на реализацију пројекта једношалтерског пословања који би досадашњу праксу вишемјесечне регистрације пословног субјекта требао свести на неколико дана.

“С тим у вези на првој наредној сједници Скупштине Брчко дистрикта налази се сет закона чијим усвајањем ће бити створени услови за регистрацију фирме на једном мјести и за пуно краће вријеме од досадашњег”, каже Мирослав Гељић шеф овог одјељења.

Осим овог пројекта у 2020. години ће бити интензивиране активности и на реализацији Стратегије са исељеништвом као и на повлачењу средстава из ЕУ по пројекту IPA 3.

У протеклој години Одјељење за европске интеграције Владе Брчко дистрикта је радио на активностима прекограничне сарадње, хармонизацији локалног законодавства са правним тековинама ЕУ али и стварању претпоставки за повлачење средстава из IPA фондова.

Влада Брчко дистрикта је крајем 2019. године примила к знању информацију о активностима овог одјељења за период 2018-2019година.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img