Brčko: Uskoro registracija firme na jednom mjestu

Odjeljenje za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta u ovoj će godini fokus svojih aktivnosti usmjeriti na realizaciju projekta jednošalterskog poslovanja koji bi dosadašnju praksu višemjesečne registracije poslovnog subjekta trebao svesti na nekoliko dana.

“S tim u vezi na prvoj narednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta nalazi se set zakona čijim usvajanjem će biti stvoreni uslovi za registraciju firme na jednom mjesti i za puno kraće vrijeme od dosadašnjeg”, kaže Miroslav Geljić šef ovog odjeljenja.

Osim ovog projekta u 2020. godini će biti intenzivirane aktivnosti i na realizaciji Strategije sa iseljeništvom kao i na povlačenju sredstava iz EU po projektu IPA 3.

U protekloj godini Odjeljenje za evropske integracije Vlade Brčko distrikta je radio na aktivnostima prekogranične saradnje, harmonizaciji lokalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU ali i stvaranju pretpostavki za povlačenje sredstava iz IPA fondova.

Vlada Brčko distrikta je krajem 2019. godine primila k znanju informaciju o aktivnostima ovog odjeljenja za period 2018-2019godina.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime