spot_img

Брчко: Ускоро регистрација фирме на једном мјесту и једном обрасцу

Published:

- Advertisement -

Влада Брчко дистрикта и Одјељење за привредни развој покренули су интезивне активности на измјени тренутне законске регулативе и реформи регистрације пословних субјеката која ће омогућити да будући потенцијални инвеститори у Дистрикту изврше регистрацију фирме на само једном мјесту и за пуно краће вријеме од досадашњег.

“То предвиђа успостављање One stop shop-a за регистрацију пословних субјеката гдје ће се будућим инвеститорима омогућити да на једном мјесту и на само једном обрасцу региструју пословни субјект”, каже за Радио Брчко Амра Абаџић, шеф Пододјељења за привредни развој у Влади Брчко дистрикта.

До сада је судска регистрација пословног субјекта трајала неколико дана, али је обезбјеђивање свих осталих дозвола и сагласности трајало и по неколико мјесеци што ће успоставом One stop shop-a бити драстично скраћено.

Абаџић истиче да је Влада препознала и проблем одлива радне снаге, те стога сваком послодавцу омогућава да оствари подстицај у износу од пет до седам хиљада КМ за запошљавање новог радника.

Тренутно је у изради и Закон о пословним зонама који ће још јасније прецизирати локалитете за отварање нових пословних субјеката али и повластице које ће послодавци моћи остварити радом у тим зонама.

Све ово је Одјељење за привреду презентовало у новом “Водичу за инвеститоре” који је недавно израђен и који на једном мјесту нуди све информације које су потребне онима који желе отворити пословни субјекат у Брчко дистрикту.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img