Brčko: Uskoro otvaranje balon sale “Omladinskog pogona Ilićka”

“Omladinski pogon Ilićka” uz nesebičnu podršku Vlade Brčko distrikta na pragu realizacije izgradnje balon sale koja će, između ostalog, u značajnoj mjeri služiti i svim ljubiteljima fudbala u Brčkom, te predstavljati unikatan sportski objekat u regionu.

U nestrpljivom iščekivanju svečanog otvaranja, koje je zakazano za naredni petak, 6. decembar, ekipa sportskog portala Sportal.ba razgovarala je sa Vedranom Jovičićem, članom upravnog odbora renomiranog udruženja, koji nam je otkrio nešto više o temi koja je obradovala kompletno sportsko društvo u distriktu.

“Ovaj projekat može da se definiše kao najveći projekat jednog udruženja na području Brčko distrikta. Inicijativa koju su preduzeli roditelji u cilju obezbjeđivanja adekvatnijih uslova za rad, naišla je i na ogromnu podršku Vlade Brčko distrikta i konkretno šefa Odjelenja za stručne i administrativne poslove, gospodina Srđana Blažića, koji predstavljaju neizostavan faktor u ovoj priči koja će biti od ogromne koristi našoj djeci, kako bi nastavili da se razvijaju u zdravom okruženju”, oduševljeno govori Jovičić.

Impozantan objekat, potvrda je da je sve moguće kada je prisutna složnost svih članova koji rade na realizaciji projekta.

“3 mjeseca aktivnog rada, bili su dovoljni za izgradnju objekta veličine 44×24 što ide u prilog činjenici da je ovo jedinstven sportski prostor u regionu. Ovo je montažno-demontažni objekat, koji se postavlja u septembru a skida u aprilu”, dodao je Jovičić.

Prioritet u korišćenju balon sale imaće selekcije “Omladinskog pogona Ilićka” ali će balon biti na dohvat ruke i ostalim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

“Mi smo odlučili da svo slobodno vrijeme, odnosno slobodne termine stavimo na raspolaganje i rekreativcima ali prvobitna namjena je da se obezbjede adekavtni uslovi za trening dječacima kako bi nastavili da ostvaruju uspješne rezultate”, objašnjava Jovičić.

UG “Omladinski pogon Ilićka” jedinstven je primjer organizovanog i uspješnog udruženja, čije rezultate najviše osjećaju oni kojima je i najpotrebnija,a to su najmlađi članovi udruženja, odnosno fudbaleri.

“Zaista moram da pohvalim odgovornost i ažurnost svih roditelja, svi mnogo radimo na ovome. Posebna zahvalnica mnogim volonterima i privatnim firmama, koji su prepoznali ovaj projekat i svako na svoj način doprinosi u izgradnji balona, bez da za to prima ikakvu nadoknadu, što dovoljno govori da smo zaista na pragu velike stvari”, zaključio je Vedran Jovičić.

 

 

 

 

(sportal.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime