spot_img
spot_img

Brčko: Uskoro novi sistem naplate na parkingu kod Bolnice

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedini zatvoreni parking u našem gradu, onaj kod Bolnice Brčko distrikta, uskoro će krenuti s novim sistemom naplate.

“Nakon popravke nedavno oštećene naplatne parking rampe koja se nalazi na zatvorenom parkingu kod brčanske Bolnice, pokrenutće se novi sistem naplate parkiranja po kojem će prva dva sata biti besplatna, a svaki sljedeći naplaćivat će se po jednu KM, godišnja karta će iznositi 100 KM, dok će naknada za oštećenu ili izgubljenu kartu koštati 10 KM”, kazao je Mato Itrić, zamjenik direktora Javnog preduzeća “Putevi Brčko”.

Prema njegovim riječima ova rampa je tokom prošle godine nekoliko puta oštećena od strane nepoznatih osoba, što stvara dodatne probleme za puštanje u rad novog sistema naplate parkinga kod brčanske Bolnice.

“Do popravka rampe i samog puštanja u rad, cjenovnik parkiranja na ovom parkingu ostaje nepromijenjen, odnosno naplaćivaće se po cijeni za plavu zonu, a to je 0.60 KM po jednom satu”, dodao je Itrić.

Zamjenik direktora Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Mato Itrić za kraj je rekao kako će nakon puštanja u rad novog sistema naplate parkinga kod brčanske Bolnice, ovaj parking tokom noći, odnosno nakon 21 časa, biti besplatan do početka naplate parkinga.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img