spot_img
spot_img

Брчко: Ускоро јавне расправе о будућем аутопуту кроз Дистрикт

spot_img
spot_img

Директор Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта Исмет Дедеић изјавио је данас да ће се већ следеће седмице ресорном одјељењу Владе Брчко дистрикта предати измјене и допуне Просторног плана Дистрикта а везано за трасе будућег аутопута Београд – Бања Лука дионоца која пролази кроз Дистрикт и дионице која иде од Орашја ка Тузли.

„Скоро годину дана се воде активности на утврђивању траса за ове аутопутеве. Вођене су разне активности и имали смо једну варијанту на почетку. Заинтересоване стране су се ту појавиле, Путеви Републике Српске и Аутоцесте Федерације БиХ, који су такође дали своје примједбе и ми смо коначно усагласили будућу трасу кроз Дистрикт,“ рекао је Дедеић и додао да ће се будућа траса одликовати са три прикључка односно петље и то у близини Лончара, Поточара и трећа на тромеђи Паланке, Буквика и Брке.

„Будући аутопут из правца Бијељине почиње у Поповом Пољу, потом пролази кроз Ражљево, Поточаре и Боће, те дио трасе пролази између Паланке и Брке, наставља се поред Буквика и на западном дијелу излази код Марковић Поља према Лончарима и даље ка Бања Луци. Док траса од Орашја ка Тузли иде преко Буквика, Вујичића до Маоче гдје кроз тунел излази код Бргула,“ истакао је Дедеић.

Он је нагласио да ће се грађани Брчког у будућности јако брзо моћи прикључити на аутопут било гдје да крену.

Дедеић је додао да ће се након још неких усаглашавања већ наредне седмице приједлог Просторног плана Дистрикта који се односи на трасе аутопутева предати Одјељењу за просторно планирање и имовинско-правне послове Владе Брчко дистрикта која ће даље поступати кроз јавне расправе, како је то законом прописано.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img