Brčko: Uskoro izgradnja kružnog toka u Eš naselju

U 2021. godini, javno preduzeće Putevi Brčko planira niz kapitalnih projekata.

Prema riječima direktora JP Putevi Vlade Jevtića, u planu je izgradnja tri kružna toka.

“Ono što nam je najrealnije da će se sigurno raditi u sledećoj godini, to je kružni tok na ulazu, odnosno izlazu iz Eša, jer za njega su otprilike obezbijeđene sve potrebne dozvole”, kaže Jevtić za BDC televiziju.

Direktor brčanskih Puteva ističe da se treba pristupiti još jedino rušenju postojeće zgrade koja se nalazi na prostoru samog kružnog toka, ali za to takođe postoje sve potrebne dozvole.

“Pored toga, mi imamo ukupno u planu sedam kružnih tokova na području čitavog Brčko distrikta. To je kružna raskrsnica Izbor, izlaz iz Eša koji smo već pomenuli, Kasina, Klanac, Kuglana, Merkur i kružni tok Stadion, odnosno kružni tok pored benzinske pumpe ‘Gasprom'”, dodao je Jevtić.

Jevtić naglašava i da realizacija kružnih tokova na području Brčko distrikta zavisi od dozvola koje JP Putevi treba da dobije od nadležnih organa.

“Naša projekcija jeste da će kružni tok na izlazu iz Eša biti vrlo brzo realizovan, u narednih par mjeseci, a za ostale zaista ne znamo, jer zavisi od dozvola koje treba da dobijemo”, kaže on.

U narednoj godini planirana je izgradnja 200 novih parking mjesta u krugu Bolnice, a sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojena su u poslovnom planu ovog preduzeća

JP Putevi Brčko bi uskoro trebalo dobiti rezultate izvršene analize o eventualnoj sanaciji i rekonstrukciji postojećeg mosta preko rijeke Save ili potrebi da se gradi novi most, što će biti proslijeđeno Skupštini Brčko distrikta na donošenje konačne odluke.

 

 

 

(brcko.tv/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime