spot_img
spot_img

Брчко: Ускоро изградња Дневног центра намијењеног дјеци са посебним потребама

spot_img
spot_img

Челници брчанске власти сагласни су да дјеца са посебним потребама у Дистрикту чим прије добију такозвани Дневни центар. У том смислу овдашња Влада издала је налог за израду идејног рјешења, односно пројектовање поменутог објекта.

„Дневни центар би требао на неки начин и физички бити у саставу садашњег Центра за ментално здравље и то тако што би смо на исту зграду доградили још један спрат. На овај начин би практично у једном објекту имали и Дневни центар, али и неопходни стручни надзор над дјецом, што нам се чини најбољим рјешењем“, рекао је градоначелник Есед Кадрић, додавши да су за ову намјену тренутно резервисана иницијална средства од 100.000 марака, те да ће са издвајањима бити настављено, како би цијели посао био чим прије окончан.

Кад је ријеч о цјелокупној финансијској конструкцији за Дневни центар, њу је тренутно немогуће прецизирати.

„У овом моменту ради се пројекат надоградње спрата, односно Дневног центра и чим он буде готов биће познат и износ неопходног буџетског издвајања“, акцентирао је Кадрић.

Сасвим је јасно да ће акумулирање средстава за наведену намјену бити настављено и наредне године.

„У сваком случају наставићемо вриједно радити на цијелом пројекту, јер ово је јако важан центар, чијом изградњом потврђујемо хуман, односно коректан однос према овој категорији наших суграђана“, закључио је градоначелник Есед Кадрић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img