spot_img
spot_img

Брчко: Ускоро додјела 1,3 милиона КМ невладиним удружењима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На први јавни позив за додјелу средстава невладином сектору од стране Владиног Одјељења за привредни развој, спорт и културу достављено је 130 апликација од стране НВО, УГ и фондација, од којих је њих 85 задовољило критеријуме.

Укупан износ расподјеле средстава у првом кругу предвиђен за невладине организацијације из области спорта и културе у Брчко дистрикту износи 1,3 милиона КМ.

Шеф Владиног Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић казао је да ће ова средства бити додјељивања удружењима путем уговора након сједнице Владе Брчко дистрикта наредне седмице.

Гудељевић је за Радио Брчко појаснио да је главни услов за добијање средстава друштвена оправданост и транспарентност у раду брчанких УГ, НВО и фондација спорта и културе.

Након првога, до краја године бити ће расписан и други јавни позив за брчанска невладина удружења спорта и културе, за који је преостало још око 600.000 КМ.

Гудељевић је на крају закључио да, иако се сада средства додјељују према новим критеријима везаним за нови закон о утрошку буџета Брчко дистрикта, укупан износ средстава за ове намјене је на нивоу претходних година.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img