spot_img
spot_img

Брчко: Ускоро расписивање међународног тендера за постављање ЛЕД расвјете

spot_img
spot_img

Након свеобухватних припрема које је урадила Комисија за јавно приватно партнерство, а које су одобрене од Владе и Скупштине Брчко дистрикта, у наредна два дана треба да буде расписан међународни тендер за постављање ЛЕД расвјете на подручју Брчко дистрикта.

Предсједник Владине Комисије за јавно приватно партнерство и шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић за Радио Брчко је у уводу казао да је Влада Брчко дистрикта прије четири до пет година покренула поступак замјене постојећих свјетиљки ЛЕД расвјетом, како би се иста у Брчко дистрикту учинила учинковитијом и ефикаснијом.

Он је казао да смо ми једна од ријетких локалних заједница која није урадила овај посао, док се сада тај посао реализира кроз пројекат јавног-приватног партнерства.

“Важно је рећи да ми тренутно трошимо око два милиона марака годишње за јавну расвјету у Брчко дистрикту и зато је у пропозицијама у тендеру захтијевано да уштеда у потрошњи електричне енергије буде минимално 75 посто у односу на садашњу потрошњу електричне енергије за јавну расвјету, што уопће није безначајно“, напоменуо је Гудељевић.

Гудељевић је још казао да је приједлогом у тендерској документацији тражено да се пројекат ЛЕД расвјете отплати за шест година, а након тог периода постаје власништво Брчко дистрикта. Гаранција на квалитет свјетиљки износи 10 година на начин да је приватни партнер 10 година у обавези да сваку евентуалну свјетиљку која престане функционирати замијени новом.

Очекивања су да пројекат физички започне на јесен или до краја ове године, те да буде завршен и раније од уговореног рока од 180 дана.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img