spot_img
spot_img

Брчко: Уништен предизборни билборд Александра Вучића

spot_img
spot_img

У Брчком је прије неколико дана уништен предизборни билборд актуелног предсједника Србије Александра Вучића.

Наиме, на билборд са ликом Вучића, постављен у близини граничног прелаза, бачена је бијела фарба.

Подсјетимо, у Брчком, али и бројним другим градовима БиХ, недавно су се појавили предизборни плакати предсједника СНС-а, уз изборни слоган “Мир, стабилност, Вучић”.

Он је један од осам кандидата, и проводи кампању широм БиХ.

Билборди и рекламе са Вучићевим ликом могу се видјети у градовима у Републици Српској са већински српским становништвом, али и ФБиХ, гдје је број гласача знатно мањи.

Избори у Србији одржавају се 3. априла, а за гласање се пријавило 38.876 људи из иностранства. То је како наводи Републичка изборна комисија (РИК) највећи број бирача од када се избори проводе ван Србије.

У БиХ, право гласа на изборима у Србији има укупно 11.120 бирача, наводи невладина организација Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД).

Грађани Србије у иностранству ће моћи да гласају у 33 државе, на 77 различитих локација, од којих је чак 15 у Босни и Херцеговини.

Гласање ће бити могуће у Сарајеву, Бањалуци, Мостару, Требињу, Бијељини, Приједору, Добоју, Зворнику, Братунцу, Вишеграду, као и мјестима са по неколико хиљада становника, Дрвару, Лопарама и Рудом.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img