Брчко: Уклоњене животиње са заражених имања у Вучиловцу - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Уклоњене животиње са заражених имања у Вучиловцу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Пододјељења за ветеринарство при Влади Брчко дистрикта БиХ Стеван Радић потврдио је данас да су све животиње са четири имања у селу Вучиловац, које су биле позитивне на вирус афричке куге свиња, јуче несметано уклоњене, односно еутанизоване.

Он је рекао да су узели шест нових узорака од потенцијално сумњивих животиња, који су послати на анализу у надлежни Институт и да се резултати очекују данас. Уколико буду позитивни поступиће се по утврђеној процедури.

Стеван Радић апеловао је на све произвођаче свиња да се у овом тренутку придржаvају прописаних мјера те да додатно изврше дезинфекцију улаза и излаза на своја имања.

„Молимо грађана да смање кретање, ако долазе на своје газдинсво нека обавезно поставе дезинфекционе баријере на улазе у домаћинства, уколико долазе возилима да се обавезно дезинфикују точкови возила, ако им неко долази и довози храну за животиње да га замоле, а то ние срамота, да и он дезинфикује своје возило и прође кроз баријеру и тако ће имање бити најсигурније и знаћете да вирус није на тај начин дошао или изашао са вашег имања“, савјетовао је Радић додајући да се уз све те мјере обућа мора обавезно промијенити и дезинфиковати јер је вирус лако преносив и јако заразан.

Он је рекао да у овом тренутку о броју трајно уклоњених животиња не може говорити и да ће се у сарадњи са другим институцијама у Дистрикту по окончању ове ситуације са јасним и прецизним подацима изаћи у јавност.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img