spot_img
spot_img

Брчко: Ухапшена лица која су оштетила графит “Сребреница”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дана 09.01.2022. године у 00:33 сати, путем телефона Полицији је пријављено да је у последњих пола сата од стране непознатих лица у насељу Ивици на бетонској огради мезарја ишаран графит на којем пише Сребреница.

Одмах након запримања пријаве од стране полицијских службеника на лицу мјеста је извршен увиђај којом приликом је утврђено да су од стране непознатих лица преко постојећег натписа „Брчко 92 Never Forget Сребреница 95, 8372 БХФ“, цијелом дужином исписане водоравне линије.

О запримљеној пријави и утврђеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, након чега су предузимане интензивне мјере и радње на идентификацији починилаца и њиховог мотива.

Дана 18.01.2022. године након прикупљених оперативних информација и сложене криминалистичке обраде у службене просторије Полиције Брчко дистрикта БиХ су приведена лица Б.М. рођен 2002. године, М.К. рођен 2003. године и Р.Л. рођен 2002. године, сви из Брчког који су у потпуности признали извршење наведеног дјела.

Након предузимања потребних радњи доказивања и извршених консултација са Тужилаштвом Брчко дистрикта БиХ у циљу коначне правне квалификације, дефинисано је да предметни догађај не садржи елементе бића кривичног дјела, те да се исти процесуира као прекршај.

С тим у вези, Полиција Брчко дистрикта БиХ ће Основном суду Брчко дистрикта Босне и Херцеговине упутити захтјев за покретање прекршајног поступка против наведена три лица због почињеног прекршаја из члана 9. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

 

ШЕФ
ПОЛИЦИЈА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ
мр. Горан Писић

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img