Brčko: Uhapšena dva lica koja su napustila izolaciju

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom protekla 24 sata zaprimili ukupno 42 prijave, izvršeno je ukupno 223 obilaska lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 210 pronađeno na adresi, dok 13 nije, a uručeno je 25 rješenja o izolaciji.

Izvršen je 31 obilazak objekata u cilju poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, a uručen jedan prekršajni nalog zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, dok su dva lica lišena slobode. Policija Brčko distrikta BiH je u 23 slučaja izvršila pratnju ukupno 46 lica na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH ili na putu prema drugim dijelovima BiH.

Izdvajamo dva događaja od dana 06.04.2020.. Prvi kada je u 17.20 sati Policiji Brčko distrikta prijavljeno da su se dva lica samovoljno udaljila iz izolatorija u kojem su bili smješteni. Riječ je o licima M.A. rođen 1973. godine iz zaseoka Bunarić i T.A. rođen 1960. godine iz zaseoka Peškiri. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH ubrzo su pronašli pomenuta lica koja su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 222 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Drugi događaj desio se u 18.10 sati kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH zaustavili lice T.K. vozača motornog vozila marke “Audi”, koji je prije toga nekontrolisano vozio po jednom brčanskom naselju. Ovom licu je zbog nekontrolisane vožnje kojom je ugrožavao druge učesnike u saobraćaju, odnosno vršenja kontinuiranih najtežih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, u interesu opšte bezbjednosti, čuvanja života i zdravlja ljudi, privremeno oduzeto vozilo, a protiv istog će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Policija Brčko distrikta BiH upozorava da će prema licima koja ovakvim postupanjem ugrožavaju život i zdravlje ljudi, imati nultu stopu tolerancije.

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje, te i ovom prilikom poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime