spot_img
spot_img

Брчко: Ухапшен због пљачке три џамије

spot_img
spot_img

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су у веома кратком року расвијетлили серију тешких крађа које су извршене у протеклих пар дана на штету Исламске заједнице Брчко у три џамије у Брчко дистрикту БиХ (Бијела, Савска Атик и џамија у Диздаруши), те пронашли и слободе лишили једно лице за које постоји основ сумње да је починио наведена кривична дјела.

О наведеним догађајима Полиција Брчко дистрикта БиХ је обавијештена дана 08. и 10.11.2022. године од вјерских службеника наведених џамија, да је непознато лице разбило и отуђило касе с новцем, након којих су полицијски службеници извршили увиђаје под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Предузимањем оперативно тактичких мјера и радњи полицијски службеници су дана 10.11.2022. године у веома кратком року идентификовали извршиоца предметних кривичних дјела, а ријеч је о лицу иницијала М.Ф. рођеном 2004. године из Брчког. Наведено лице је лишено слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Тешка крађа“ из члана 281. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак. Криминалистичком обрадом разјашњене су све околности извршења кривичних дјела и пронађени одређени предмети важни за кривични поступак.

По окончању и документовању радњи доказивања Полиција Брчко дистрикта БиХ ће Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ поднијети Извјештај о почињеним кривичним дјелима.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img