spot_img
spot_img

Брчко: УГ Демос одржао уличну акцију “Стоп незаконитом запошљавању”

spot_img
spot_img

Удружење грађана Демос Брчко дистрикт БИХ данас је на Тргу младих ораганизовала уличну акцију кроз пројекат „Стоп незаконитом запошљавању“.

У склопу акције подијелили су промотивне летке и представили своје иницијативе за измјене и допуне законских рјешења који уређују област која је у фокусу пројекта.

„Ово је четврта по реду акција, уједно и посљедња која је везана за незаконито запошљавање људи по уговору у јавном сектору Брчко дистрикта с акцентом на јавну управу. Ми овом акцијом желимо скренути пажњу на овај велики проблем, те на овај начин спријечити коруптивно запошљавање у Дистрикту“, казао је Божидар Јовић координатор пројекта.

„Ово су пројекти који су финансирани од стране USAID-а и подржани од стране центара Цивилних иницијатива из Добоја, а имамо подршку и од Супервизора“, казао је Дамјан Дунџић помоћник координатора пројекта.

Божидар Јовић је најавио како је у припреми и нови Закон о раду у државним органима, који ће засигурно зауставити коруптивно запошљавање у јавним предузећима. У наредном периоду план Удружења грађана Демос јесте рад на пројекту који говори о запошљавању на неодређено вијеме.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img