Brčko: U toku rekonstrukcija ulica u vrijednosti većoj od tri miliona KM

JP “Putevi Brčko” počelo je sa aktivnostima sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture na području Distrikta među kojima je nekoliko projekata rekonstrukcije magistralnih i regionalnih putnih pravaca.

Uporedo se radi i sanacija više gradskih i prigradskih ulica.

Govoreći o trenutnim aktivnosti i poslovima u ovoj oblasti, Jasmin Memišević, zamjenik direktora za održavanje putne mreže, istakao je da je završena rekonstrukcija regionalnog puta R 460 u naselju Bukvik od pruge do mosta na rijeci Tinji, te da su započeli radovi u Banjalučkoj ulici na dijelu magistralnog puta M14.1 a ubrzo će započeti radovi i na Bijeljinskoj cesti.

Memišević ističe da je u međuvremenu izvršena sanacija i više ulica u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama među kojima su ulica Bakije Selimovića, dio puta od Boća prema Boderištu, dio puta Maoča-Rašljani, dio puta L5 prema Breziku, ulice Kožara a trenutno se izvode radovi na sanaciji ulice na Ficibajeru.

On je najavio da se u narednih deset dana očekuje završetak radova na semaforizaciji dvije raskrsnice na Obilaznici i njihovo puštanje u rad.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime