spot_img
spot_img

Брчко: У суботу “Тројка из блока” на Тргу младих

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након прошлогодишње паузе, карневал спорта, хуманости и забаве ове суботе поново стиже у Брчко. Такмичење у брзом шутирању тројки одржаће се у суботу, 21. августа, од 19 часова на Тргу младих!

И ове године Брчко ће имати прилику да покаже хуманост кроз спорт и забаву. “Тројка из блока” долази у наш град уз велику подршку поносних спонзора, донатора и техничких спонзора – добрих људи који се труде и брину о својим угроженим комшијама. 

Акција хуманитарне организације Срби за Србе одржаће се у центру града, на Тргу младих, у суботу, 21. августа од 19 часова.

Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат ХО “Срби за Србе” покренут 2012. године. Акција је добила подршку Кошаркашког савеза Србије, као и многих јавних личности попут Дејана Бодироге, Новице Величковића, Саше Старовића, Данила Икодиновића, Бошка Ћирковића Шкаба, реп групе ТХЦ ла Фамилија, Немање Блажића Трикија, Дејана Савића…

Подсјећамо, захваљујући досад одржаним „Тројкама из блока“ у нашем граду, купљен је трактор за деветочлану породицу Божић, уређена кућа за породицу Новак – самохрану мајку Дајану и њено петоро дјеце, те помогнута породица Гаврић у Пукишу – Гаврићи су чекали шесто дијете, а једина ствар коју је требало урадити јесте бебу дочекати онако како то доликује – у потпуно преуређеном дому, са купатилом и по први пут водом у кући.

Све ово постигли су хумани грађани Брчког, посјетом манифестацији, дружењем, шутирањем тројки и симболичним донацијама.

“Тројка из блока” је до сада одржана у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Канади и САД. У Брчко долази четврти пут и сада је већ традиција коју многи жељно очекују сваког љета.

Правила су једноставна – доласком на турнир, пријавом за такмичење, донацијом, спонзорством или техничким спонзорством, помажете прикупљање неопходних средстава за помоћ социјално угроженим вишедјетним породицама.

Пријава за такмичење у брзом шутирању тројки је симболична донација у износу од 5 КМ, а пријављује се на лицу мјеста, пред сам почетак турнира. Својим пријавама директно помажете угрожене породице, јер сви приходи иду директно у хуманитарне сврхе.

Сам турнир нема много правила и заиста је само битно учествовати. Побједници су малишани које заједно помажемо и свака помоћ, свака шутнута тројка је нова велика побједа јер ће наше доброчинство родити безброј осмијеха. Добродошли су сви од 3 до 103, шутира се са 3 позиције, 5 лопти на свакој позицији и 40 секунди за шутирање.

Дођите да се дружимо и покажемо хуманост!

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img