spot_img
spot_img

Brčko: U subotu “Trojka iz bloka” na Trgu mladih

spot_img
spot_img

Karneval sporta, humanosti i zabave ponovo stiže u Brčko. Ovogodišnja “Trojka iz bloka”, takmičenje u brzom šutiranju trojki održaće se u subotu, 26. avgusta, od 19 časova na Trgu mladih!

I ove godine Brčko će imati priliku da pokaže humanost kroz sport i zabavu. “Trojka iz bloka” dolazi u naš grad uz veliku podršku ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora – dobrih ljudi koji se trude i brinu o svojim ugroženim komšijama.

Akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe održaće se u centru grada, na Trgu mladih, u subotu, 26. avgusta od 19 časova.

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat HO “Srbi za Srbe” pokrenut 2012. godine. Akcija je dobila podršku Košarkaškog saveza Srbije, kao i mnogih javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škaba, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića…

Podsjećamo, zahvaljujući dosad održanim „Trojkama iz bloka“ u našem gradu, kupljen je traktor za devetočlanu porodicu Božić, uređena kuća za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro djece, te pomognuta porodica Gavrić u Pukišu – Gavrići su čekali šesto dijete, a jedina stvar koju je trebalo uraditi jeste bebu dočekati onako kako to dolikuje – u potpuno preuređenom domu, sa kupatilom i po prvi put vodom u kući.

Sve ovo postigli su humani građani Brčkog, posjetom manifestaciji, druženjem, šutiranjem trojki i simboličnim donacijama.

“Trojka iz bloka” je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi i SAD. U Brčko dolazi šesti put i sada je već tradicija koju mnogi željno očekuju svakog ljeta.

Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim višedjetnim porodicama.

Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred sam početak turnira. Svojim prijavama direktno pomažete ugrožene porodice, jer svi prihodi idu direktno u humanitarne svrhe.

Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati. Pobjednici su mališani koje zajedno pomažemo i svaka pomoć, svaka šutnuta trojka je nova velika pobjeda jer će naše dobročinstvo roditi bezbroj osmijeha. Dobrodošli su svi od 3 do 103, šutira se sa 3 pozicije, 5 lopti na svakoj poziciji i 40 sekundi za šutiranje.

Dođite da se družimo i pokažemo humanost!

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img