Brčko: U subotu treći Međunarodni plivački maraton

U organizaciji plivačkog kluba “Atos Sava”, a pod pokroviteljstvom Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu Vlade Brčko distrikta i predsjednika Skupštine Brčk odistrikta, u subotu, 20. jula, biće održan treći Međunarodni plivački maraton.

Ove godine, brčanski Plivački maraton podignut je na još viši nivo, pa će tako takmičenja suditi zvanične FINA sudije, a uz pomoć Plivačkog saveza Srbije na otvorenim vodama, staze trka biće obilježene bovama i ciljnom kapijom.

“Prošle godine napravili smo specifičnu manifestaciju koja je zaista imala odijeka u regiji, a ove godine nas očekuje oko 80 plivača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i BiH”, kaže u ime plivačkog kluba “Atos Sava” Draško Đurić.

Đurić je istakao da će u Brčkom ove godine plivati i Tamaš Farkaš, mađarski plivač koji je na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji osvojio 27. mjesto, dakle jedan od 30 najboljih plivača u svijetu.

Vrijedi spomenuti i juniorske reprezentativce Srbije koji će na Savi plivati u sklupu priprema za Evropsko prvenstvo

Đurić se osvrnuo i na sjajnu saradnju udruženja na Savi.

“Sarađujemo sa Policijom, Crvenim krstom, “Off road 4h4”, KK “Zaveskaj” i “Haris Suljić”, Nautičkim klubom, ronilačkim klubom “Nemo”, Iks centrom, Ronilačkim klubom “Buk” i zaista smo pripremili divan program na rijeci Savi u subotu”, kaže Đurić i dodaje da bez svih ovih organizacija ovakav događaj ne bi bio moguć.

Predviđeno je održavanje dvije maratonske trke. Prva trka u dužini od 2 km je kružnog karaktera i osmišljena je tako da posjetioci na Ficibajeru vide plivače tokom cijelog takmičenja.

Glvana trka duga je 10 km, i kreće kreće iz Vučilovca od 16 časova.

Milićević igor, iks centar

Za bezbjednost plivača, između ostalih brine se i “Iks centar”. Igor Milićević kaže kako ovo udruženje već treću godinu sarađuje sa plivačkim klubom “Atos Sava”, a da je prioritet sigurnost svih učesnika.

“Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, ali smo spremni za sve eventualne situacije. Vodostaje je trenutni mali, pa je Sava idealna za plivanje”, istakao je Milićević.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime