Brčko: U subotu svečanost povodom nastupanja 1443. hidžretske godine

U organizaciji Udruženja mladih IZVOR Brčko u subotu 7.8.2021. godine sa početkom u 20:30 biće održana svečanost u povodu nastupanja 1443. hidžretske godine.

Udruženje mladih Izvor Brčko već 15 godina organizator je različitih manifestacija i realizator brojnih projekata za dobrobit naše lokale zajednice.

“Za razliku od dosadašnjih manifestacija koje su se održavale u Domu kulture ili na stadionu Blatuša, ovaj put smo se odlučili sa novu lokaciju zbog poštivanja epidemioloških mjera i kako bismo izbjegli zatvoreni prostor. Na parkingu iza zgrade Medžlisa Islamske zajednice Brčko, odnosno preko puta Bijele džamije, biće obezbijeđena sjedeća mjesta za 500 posjetitelja. Uz bogat i raznolik program i goste koji nam dolaze prvi put, nadamo se da će publika biti zadovoljna predviđenim programom”, poručuju iz ove organizacije.

Učešće u programu uzet će: Hor Mošus, hfz. Nedim Botić, Ajla Kušljugić, Ahmed Karahasanović, Medina Zahirović, Mevludin Smajlović i Abdulah Gobeljić.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Medžlisa islamske zajednice Brčko.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime