spot_img
spot_img

Brčko: U srijedu puštanje saobraćaja na Bukvičkom brdu

spot_img
spot_img

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr Anto Domić danas je zajedno sa saradnicima obišao završne radove na rekonstrukciji ceste Bukvičko brdo na dionici regionalnog puta Brčko – Cerik. Prilikom obilaska potvrđeno je da će vozila biti puštena u saobraćaj sljedeće srijede.

„Ovo je jedna vulnerabilna tačka koja je proteklih 20 godina činila poteškoće vozačima i dionica je bila u jako lošem stanju. Možemo iskazati zadovoljstvo da je izvođač radova u rekordnom roku od mjesec dana uspio završiti rekonstrukciju ovog dijela regionalnog puta Brčko – Cerik. S obzirom da počinje i školska godina ovo će biti olakšanje i učenicima jer će moći koristiti ovu dionicu za odlazak u školu. Takođe, saobraćaj će se vratiti u normalno stanje i nadamo se da će sigurnost saobraćaja na ovoj dionici puta biti višestruko bolja nego u prethodnom periodu“, rekao je Domić.

Šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović podsjetio je da su u toku radovi na 34 radilišta, te istakao da je ovaj infrastrukturni projekat jedan od najvažnijih u Distriktu.

„Podsjećamo da je ova investicija vrijedna 753.000 KM i dobićemo odlično uređenu dionicu puta u dužini od 1.040 metara zahvaljujući prije svega entuzijazmu i kvalitetu izvođača radova. Očekujemo da će do srijede svi poslovi biti okončani kada će vozila biti puštena u saobraćaj“, dodao je Stjepanović.

Avdulah Čandić, šef Pododjeljenja za puteve i parkove kazao je da je ova cesta urađena po najvišim standardima kvaliteta i sigurnosti što garantuje njenu dugotrajnost.

„Kvalitet same izrade i asfaltnih slojeva garantuje da u narednih desetak godina ne bi trebalo biti problema i oštećenja na cesti, popravljeni su poprečni padovi ali ipak savjetujemo vozačima da svoju vožnju prilagode uslovima na putu“, kazao je Čandić.

Tokom vikenda izvođač radova će pristupiti iscrtavanju i postavljanju horizontalne i vertikale signalizacije, a vozači se mole za strpljenje i da koriste alternativne pravce dok ova dionica puta ne bude i zvanično puštena u saobraćaj.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img