Brčko: U saobraćajnoj nesreći stradala jedna osoba

Dana 06.05.2018. godine oko 22,55 sati na regionalnom putu R-460 Brčko – Cerik, u mjestu  Bukvik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala vozila i vozači sa inicijalima  B.K, rođen 1990. godine sa područja Sarajeva, koji je upravljao motornim vozilom marke “Peugeot“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koji je u saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao i A.Š. rođen 1996. godine sa područja Brčkog, koji je upravljao motornim vozilom marke “VW Vento” bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Na licu mjesta, pod neposrednim nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, od  strane policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i sudskog vještaka saobraćajne struke  obavljene su uviđajne radnje.

- Reklama -

Uviđajnim radnjama konstatovano je da je do nastanka saobraćajne nezgode najvjerovatnije došlo kada se vozač B.K, kretao lokalnim putem u mjestu Bukvik iz pravca naselja Gajevi prema regionalnom putu R-460 i dolaskom u raskrsnicu, isti se uključio na regionalni put, pri čemu je ostvario kontakt sa vozilom “VW Vento“,  koje se u tom momentu kretalo regionalnim putem iz Brčkog u pravcu Cerika, a kojim je upravljalo lice A.Š.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradalo lice B.K., dok su vozač A.Š. i putnik u njegovom vozilu E.Š. zadobili lake tjelesne povrede. Na vozilima je konstatovana materijalna šteta.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime