Brčko: U rijeci Savi se jedna osoba utopila, druga spašena

- Reklama -

Policajci Distrikta, brzom intervencijom, tokom vikenda uspjeli su iz rijeke Save spasiti jednu žensku osobu od utapanja. No, dan ranije, žena sa inicijalima R.N. je najvjerovatnije izvršila samoubistvo utapanjem.

„Minulog petka oko 17 sati i 45 minuta policiji se obratio suprug nestale R.N. rođene 1976. godine. Odmah smo preduzeli sve mjere i radnje, a oko 22 sata, policiji se obratio ribar koji je uz obalu Save uočio ženski leš. Uviđajem na licu mjesta, kao i naknadnom obdukcijom, utvrđeno je da se radi o R.N. koja je najvjerovatnije izvršila samoubistvo“, rekao je šef Operativno komukacijskog centra Policije Halid Emkić.

- Reklama -

Prilikom dodatnog istraživanja terena, uz obalu Save na Ficibajeru, sutradan, u subotu 2. novembra, policajci su dobili hitnu dojavu da je u rijeku Savu skočila ženska osoba, rođena 1958. godine.

„Brzom reakciom naših pripadnika, koji su se nalazili uz obalu, ženska osoba je spašena, izvučena iz rijeke i prevezena u gradsku bolnicu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Ovakav potez naših kolega, koji je bio profesionalan, brz, odlučan i nadasve hrabar, zaslužuje svaku pohvalu“, naglasio je Emkić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime