spot_img
spot_img

Брчко: У првој половини године двоструко више туриста него лани

spot_img
spot_img

У првој половини ове године регистровано је 6.900 туристичких посјета Брчко дистрикту, а у истом периоду лани 3.400, рекао је шеф Службе за туризам у брчанској Влади Александар Ђурић.

Ђурић је рекао новинарима уочи одржавања округог стола о туризму да Брчко има потенцијал за развој ове области и да на томе треба да се ради.

Он је истакао да је за квалитет услуга кључно обезбиједити кадрове у средњем и високом образовању, те да се посебна пажња треба посветити туристичким техничарима, рецепционерима, конобарима и менаџерима хотела, али и развоју пратеће инфраструктуре.

Професор на Природно-математичком факултету у Новом Саду Слободан Марковић рекао је да је геотуризам и примјена научних истраживања перспектива туристичких активности у будућности јер не захтијева велика улагања.

Марковић је препоручио боље искориштавање ријеке Саве у туристичке сврхе, те истакао да је неопходно осмислити садржаје занимљиве туристима.

Тјаго Ферера, који већ десет година ради на промоцији туристичких потенцијала Србије и Балкана, рекао је да на туризам треба да се гледа као на перспективну област која земљи може много доброг да донесе и од које људи могу да живе.

Ферера, који је поријеклом из Бразила, истакао је да Балкан има велики туристички потенцијал који није у потпуности искориштен, те да треба да примијени искуства богатих земаља у овој области.

“Увијек је ново откриће када дође туриста из иностранства у БиХ, Србију, Хрватску. Не знају шта да очекују и увијек се позитивно изненаде”, рекао је Ферера.

У организацији Одјељења за привредни развој, спорт и културу Владе дистрикта данас је у Брчком одржан округли сто о теми “Актуелни изазови и савремени трендови туризма” са предавачима из Србије, Хрватске и Словеније, и дио је обиљежавања Дана туризма у том граду.

 

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img