spot_img
spot_img

Брчко: У протеклих седам дана 958 нових случајева заразе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Подручје Брчко дистрикта такође се суочава с недовољним бројем вакцинисаних против коронавируса, што је посебно забрињавајуће у времену брзог ширења инфекције међу становништвом. У протеклих седам дана прву дозу вакцине примило је свега 225 особа.

Иако надлежни континуирано упућују апеле на важност вакцинације против коронавируса, на подручју Брчко дистрикта заинтересованост грађана је у паду, што показују извјештаји надлежних.

Према званичном извјештају надлежног Одјељења за здравство, у протеклих седам дана прву дозу вакцине примило је свега 225 особа те коначни број од почетка процеса имунузације износи 18.619.

Објема дозама вакцине у Брчком је до данас вакцинисано 17.916 грађана, међу којима је и њих 170, колико их се додатно имунизирало од протекле сриједе до данас.

Када је ријеч о трећој, односно бустер дози, њу је у протеклих седам дана примило 760 особа те коначни број тренутно износи 2.435 аплицираних доза.

У протеклих седам дана у овој регији наше земље потврђено је нових 958 случајева заразе коронавирусом те је у овом тренутку под активном инфекцијом 2.428 грађана.

У анализираном периоду од обољења ковид-19 опоравило се 97 пацијената.

На болничком лијечењу у овом тренутку у Здравственом центру је 26 пацијената, од којих је 12 вакцинисано. Када је ријеч о клиничким сликама, њих четверо је са лакшм, 12 је у средње тешком стању, док је десет са тешком формом обољења ковид-19.

На ковид педијатријском одјељењу у вријеме објаве чланка налазило се пет пацијената, од којих је троје вакцинисано. У средње тешком стању је троје, док двоје има тешку клиничку слику.

У респираторном центру налази се пет пацијената и сви су у тешком стању, а од укупног броја хоспитализираних, само двоје је вакцинисано.

Црну статистику овог дијела наше земље додатно је подигло и девет смртних исхода колико их је забиљежено у протеклих седам дана.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img