spot_img
spot_img

Брчко: У прошлој години 1.000 казни за паркинг мјесечно

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Закључно с 31. децембром 2019. године, Јавно предузеће “Путеви Брчко” представило је извјештај у коме су приказани сви пројекти које је ово предузеће реализовало протекле године.

Замјеник директора ЈП “Путеви Брчко”, Мато Итрић, изјавио је како је задовољан радом предузећа и како је број издатих дневних карата повећан у прошлој години.

Наиме, издато је 12.759 дневних паркинг карата возачима који нису извршили плаћање паркинга, што би значило да је протекле године сваки дан издато готово 35 карата. Итрић подсјећа да се дневна карта издаје се у случају када особа користи услугу паркирања, а не плати ту услугу.

Према ријечима замјеника директора, 1.618 дневних карата из протекле године није било плаћено на вријеме те су возачима послате опомене. Од тог је наплаћено 65%, односно 1.025, а 35% (593 дневне карте) није плаћено.

За возаче који не уплате дневну карту ни након послате опомене, према Закону о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима ЈП “Путеви Брчко” покреће поступак принудне наплате. У протеклој години покренут је 281 поступак принудне наплате, а у процесу је још 312.

Када је ријеч о одржавању паркинга током протекле године, Итрић је истакао како није било проблема те је предузеће свој посао одрадило коректно.

Додао је како је прошле године у функцију пуштено стотињак паркинга и седам нових паркомата, а за ову годину се најављује и додатно повећање тих бројева, што би требало осигурати солидну покривеност града Брчког када су у питању паркирни простори.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img