Brčko: U prošloj godini 1.000 kazni za parking mjesečno

- Reklama -

Zaključno s 31. decembrom 2019. godine, Javno preduzeće “Putevi Brčko” predstavilo je izvještaj u kome su prikazani svi projekti koje je ovo preduzeće realizovalo protekle godine.

Zamjenik direktora JP “Putevi Brčko”, Mato Itrić, izjavio je kako je zadovoljan radom preduzeća i kako je broj izdatih dnevnih karata povećan u prošloj godini.

- Reklama -

Naime, izdato je 12.759 dnevnih parking karata vozačima koji nisu izvršili plaćanje parkinga, što bi značilo da je protekle godine svaki dan izdato gotovo 35 karata. Itrić podsjeća da se dnevna karta izdaje se u slučaju kada osoba koristi uslugu parkiranja, a ne plati tu uslugu.

Prema riječima zamjenika direktora, 1.618 dnevnih karata iz protekle godine nije bilo plaćeno na vrijeme te su vozačima poslate opomene. Od tog je naplaćeno 65%, odnosno 1.025, a 35% (593 dnevne karte) nije plaćeno.

Za vozače koji ne uplate dnevnu kartu ni nakon poslate opomene, prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima JP “Putevi Brčko” pokreće postupak prinudne naplate. U protekloj godini pokrenut je 281 postupak prinudne naplate, a u procesu je još 312.

Kada je riječ o održavanju parkinga tokom protekle godine, Itrić je istakao kako nije bilo problema te je preduzeće svoj posao odradilo korektno.

Dodao je kako je prošle godine u funkciju pušteno stotinjak parkinga i sedam novih parkomata, a za ovu godinu se najavljuje i dodatno povećanje tih brojeva, što bi trebalo osigurati solidnu pokrivenost grada Brčkog kada su u pitanju parkirni prostori.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime