spot_img
spot_img

Brčko: U Potočarima služen parastos poginulim borcima i civilnim žrtvama rata

spot_img
spot_img

U porti Srpske pravoslavne crkve u Potočarima, danas je služen parastos za poginule borce i civilne žrtve posljednjeg rata.

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odana je počast svim poginulim borcima i civilnim žrtvama proteklog rata. Cvjetko Simić, predsjednik Udruženja veterana demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske Brčko, istaknuo je kako je ovo simboličan datum kada se sjećaju svih onih koji su dali ono najvrjednije što su imali – svoj život.

„Kao i svake godine na veliki pravoslavni praznik Vidovan, odnosno Krsnu slavu Vojske Republike Srpske, okupimo se ovdje u MZ Potočari da odamo počast za 32 žrtve koje su svoje živote dali za obranu grada Brčko i stvaranje Republike Srpske“, kazao je Simić.

Jedan od mještana i sudionika proteklog rata Cviko Tadić rekao je da su se i ovaj put okupili kako bi se sjetili svih poginulih suboraca te kako je vrlo važno njegovati sjećanje na njih.

„Nastojimo da ovo prenesemo na mlade, moramo da pokažemo zašto smo se mi borili, da i oni znaju, da se ovo zlo više nikada ne ponovi“, poručio je Tadić.

Ljubinka Živanović, koordinatorica Udruženja porodice nestalih Srba Brčko, koja je u proteklom ratu izgubila brata, istaknula je kako obiteljima poginulih boraca ovaj dan puno znači, jer ih podsjeća da su njihovi najmiliji život dali za svoju zemlju i narod.

„Ovdje u Potočare smo došli da odamo počast svim palim borcima koji su dali svoje živote; da im kažemo hvala što su nam dali ovu slobodu i što možemo napokon ovako da živimo“, kazala je Živanović.

Vijence i cvijeće su položili predstavnici boračkih organizacija, civilnih žrtava rata i srpskih političkih stranaka.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img