Brčko: U ponedeljak počinje deveta Revija ruskog filma

- Reklama -

U ponedeljak, 21. oktobra, u Brčkom počinje još jedna, deveta po redu Revija ruskog filma.

Tokom četiri dana, brčaci će imati priliku uživati u nekim od najboljih ostvarenja ruske kinematografije.

- Reklama -

Reviju otvara film “Vrijeme pionira“, istorijska drama o životu Alekseja Leonova, prvog čovjeka koji je šetao svemirom. Leonov je preminuo prije nekoliko dana, pa je ovo i sjajan posljednji omaž čovjeku koji je obilježio jednu eru. Sam Leonov radio je kao konsultant na ovom filmu.

U utorak je zakzana projekcija filma “A zore su ovdje tihe“, ratne drame bazirane na romanu Borisa Vasiljeva. Film obrađuje posleratne teme, sa fokusom na garnizon ruskih žena, vojnika u Drugom svjetskom ratu. Ovaj film nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Pet nevesti” je romantična komedija koju će Brčaci gledati u srijedu. Radnja filma smještena je u Berlin, 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata. Grupa prijatelja – pilota sanja o djevojkama i braku. Prije nego što se vrate u Rusiju, svi će potražiti buduću suprugu.

Devetu Reviju ruskog filma u Brčkom zatvoriće film “Jelke čupave“, dječija komedija u kojoj su glavne zvijezde psi. Pirat i Joko, dva kućna ljubimca, ne idu na odmor sa svojim vlasnicima, pa ih Nastja ostavlja u hotelu za pse. Ipak, oni žele da se vrate kući, gdje poznaju svaku prostoriju i mogu raditi svoje omiljene stvari. Na tragu su im dvoje lopova koji kradu pse bogatih vlasnika i preprodaju ih na crnom tržištu.

I ovogodišnju Reviju ruskog filma organizuje brčanska Svetosavska omladinska zajednica, uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je slobodan.

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime