spot_img
spot_img

Брчко: У понедељак почиње девета Ревија руског филма

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У понедељак, 21. октобра, у Брчком почиње још једна, девета по реду Ревија руског филма.

Током четири дана, брчаци ће имати прилику уживати у неким од најбољих остварења руске кинематографије.

Ревију отвара филм “Вријеме пионира“, историјска драма о животу Алексеја Леонова, првог човјека који је шетао свемиром. Леонов је преминуо прије неколико дана, па је ово и сјајан посљедњи омаж човјеку који је обиљежио једну еру. Сам Леонов радио је као консултант на овом филму.

У уторак је закзана пројекција филма “А зоре су овдје тихе“, ратне драме базиране на роману Бориса Васиљева. Филм обрађује послератне теме, са фокусом на гарнизон руских жена, војника у Другом свјетском рату. Овај филм номинован је за награду Оскар у категорији најбољег страног филма.

Пет невести” је романтична комедија коју ће Брчаци гледати у сриједу. Радња филма смјештена је у Берлин, 1945. године, након Другог свјетског рата. Група пријатеља – пилота сања о дјевојкама и браку. Прије него што се врате у Русију, сви ће потражити будућу супругу.

Девету Ревију руског филма у Брчком затвориће филм “Јелке чупаве“, дјечија комедија у којој су главне звијезде пси. Пират и Јоко, два кућна љубимца, не иду на одмор са својим власницима, па их Настја оставља у хотелу за псе. Ипак, они желе да се врате кући, гдје познају сваку просторију и могу радити своје омиљене ствари. На трагу су им двоје лопова који краду псе богатих власника и препродају их на црном тржишту.

И овогодишњу Ревију руског филма организује брчанска Светосавска омладинска заједница, уз подршку Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Све пројекције почињу у 19 часова, а улаз је слободан.

 

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img