Brčko: U petak promocija knjige “Dnevnik ratnog hirurga” prim. dr Miodraga Lazića

U petak, 10. maja, gost brčanskog Konzervativnog kluba, u saradnji sa udruženjem „Bastion“, biće primarijus, hirurg i književnik, Miodrag Lazić, autor knjige „Dnevnik ratnog hirurga“.

Prim. dr Lazić, ratni hirurg, dobrovoljac iz Niša i jedan od diskretnih heroja u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, na ratištima u Republici Srpskoj Krajini i Sarajevsko-romanijskoj regiji proveo je 1.200 dana. Stradanja vojnika, civila i djece dokumentovao je u knjizi „Dnevnik ratnog hirurga“.

Lazić je rođen u Zemunu, 31. 05. 1955. godine.

U rodnom Zemunu pohađao je osnovnu školu. U Nišu završava gimnaziju a nakon toga i studije medicine. Hirurgiju je specijalizirao na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u svojoj tridesetoj godini. Zvanje primarijusa je stekao sa 38 godina.

Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zapošljava na Hiruškoj klinici Kliničkog centra u Nišu. U periodu od 1991. do 1996. je radio kao ratni hirurg dobrovoljac. Početkom raspada Jugoslavije 4. juna 1991. godine odlazi u Republiku Srpsku Krajinu gdje je proveo 13 mjeseci. Kao hirurg dobrovoljac godinu dana radio je u ratnim bolnicama u Dvoru na Uni, Glini i Kostajnici.

Od 01. 09. 1992. do 01. 02. 1996. boravi u bolnici „Žica“ u Blažuju, opština Ilidža, Srpsko Sarajevo. U tom periodu imao je oko 15.000 ranjenika svih nacionalnosti i preko 3.500 operacija u opštoj anesteziji.

Nakon što se iz Sarajeva u februaru 1996. godine vratio u Niš, Miodrag Lazić je nastavio da radi u Kliničkom centru u Nišu. Postao je načelnik Torakalne hirurgije sa traumatologijom i načelnik Odeljenja urgentne hiruške jedinice Kliničkog centra u Nišu.

Od 2012. godine nalazi se mjestu direktora prvog Urgentnog Centra Kliničkog Centra u Nišu.

Promocija knjige, uz razgovor sa ovim velikim čovjekom zakazana je za petak, 10. maj, u 19 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Ulaz je slobodan.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime