spot_img
spot_img

Brčko: U nedjelju humanitarna projekcija filma „Vi idite, ja neću“

Published:

spot_img

Povodom 15 godina od kobnog 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i povodom 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom svijeta humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću“.

I naš grad je dio ove velike humanitarne akcije, a brčanska projekcija zakazana je za 17. mart u 19 časova u Domu kulture. Karte po cijeni od 3 KM već su u prodaji u „Balkan pabu“ i „Gornjem pabu – Kod Milera“, a biće dostupne i na dan same projekcije u Domu kulture. Sav prihod od prodatih karata ide u humanitarne svrhe.

Zbog potresnih scena, film nije pogodan za gledaoce mlađe od 18 godina.

Film „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog naslijeđa kroz cijelu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe. „Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gdje se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih djelatnosti.

Pored Brčkog, projekcija je zakazana i u Banjaluci, Beogradu, Vlasenici, Gacku, Gracu, Istočnom Novom Sarajevu, Kosovskoj Mitrovici, Loznici, Ljubljani, Malti, Mladenovcu, Mrkonjić Gradu, Nišu, Odžacima, Palama, Paraćinu, Prijedoru, Prnjavoru, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Tesliću, Trebinju i Foči

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img